Sorgbinderi

Sorgbinderi – allt för att göra begravningen ljus och vacker

Att ta avsked från nära och kära är en svår del av tillvaron som vi alla förr eller senare måste möta. Vackra blommor i sorgbinderi är ett sätt att hedra den avlidne och göra begravningen så ljus och vacker som möjligt. Vi samarbetar med Kalmars begravningsbyråer och hjälper till med allt som har med blommor till avsked och begravning att göra.

Sorgbuketter binds i handen och brukar läggas på golvet i anslutning till kistan eller urnan i kyrkan eller begravningslokalen. Matchande rosett och handtextat kort ingår till alla våra sorgbuketter. Det går också att välja till (kostar extra) handtextade band i valfri färg. Vi textar allt själva i vacker klassisk stil med text i silver eller guld med skuggning i svart och matchande fransband.

Sorgdekorationer

Sorgdekorationer kan vara stående eller liggande och byggs upp på en stomme av stickmassa (oasis) och placeras likt sorgbuketter på golvet i anslutning till kistan eller urnan. Matchande rosett och handtextat kort ingår till alla våra sorgdekorationer. Det går också att välja till (kostar extra) handtextade band i valfri färg. Vi textar allt själva i vacker klassisk stil med text i silver eller guld med skuggning i svart och matchande fransband.

Hjärtan

Hjärtat, den klassiska kärlekssymbolen, är något som många väljer till avskedet av en kär anhörig eller vän. Hos oss på Blomsterkrysset kan du välja mellan många olika modeller som passar både som sorgdekoration och till kistor och urnor. Hjärtat kan vara bundet som en krans, vara helt fyllt med blommor eller ha en ram fylld av blommor. Vi gör också specialbeställningar där vi helt och hållet utgår från kundspecifika önskemål. Hos oss är allt möjligt.

 

Fyllda kransar

Kransen, symbolen för evigheten, är en av de tidigaste blomsterdekorationerna som använts vid begravningar historiskt sett. Idag är kransar fyllda med blommor något som gärna väljs vid begravningar. Handtextat kort ingår till alla våra kransar. Det går också att välja till (kostar extra) handtextade band i valfri färg. Vi textar allt själva i vacker klassisk stil med text i silver eller guld med skuggning i svart och matchande fransband.

 

Kransar

Kransen, symbolen för evigheten, är en av de tidigaste blomsterdekorationerna som använts vid begravningar historiskt sett. Modellerna nedan hör till den klassiska stilen med blommor på en klädd stomme. Stommen kan kläs med t ex cypress (som på bilden här överst), salalblad eller aspidistrablad. Handtextat kort ingår till alla våra kransar. Det går också att välja till (kostar extra) handtextade band i valfri färg. Vi textar allt själva i vacker klassisk stil med text i silver eller guld med skuggning i svart och matchande fransband.

Kistdekorationer

Kistan kan dekoreras på många olika sätt. Bilden överst nedan visar en klassiskt formad dekoration med röda rosor, vit luktärt, röd dahlia, vit gladiolus och grönt. Därefter visar vi prov på en kistdekoration i vegetativ stilart. Vi gör alla typer av kistdekorationer, små som stora. Du kan också hitta mer inspiration på blommor till begravning på Euroflorist.se.

Oasisdekorationer

Här är det bara fantasin som sätter gränserna… Motorcykel, nalle, fjäril, blomma, bowlingklot är några av exemplen på sorgbinderi som vi gjort till begravningar.

Lina

Florist

”Borgholmsböna”

Vår senaste stjärna på floristhimlen

Madelene

Florist

Madde

Florist